Om oss

Närvaro

Känsla

Upplevelse

Idén bakom...

...Dance of Dreams är att erbjuda danskurser med stort fokus på närvaro, känsla och musikanpassning i dansen.


På socialgolven idag dansar man ofta en dansstil som influeras av olika danser. Detta gör att man lättare kan variera och nyansera sin dans. Varje låt har sin känsla och genom att utnyttja olika danser och dess karaktärer är tanken att man får en helhet som ger en ännu bättre upplevelse.Vilka är "Vi"


Initiativet till Dance of Dreams kommer från mig, Anders Korn och det är jag är med och driver kurserna. För att utveckla och inspirera på bästa sätt har vi idag byggt upp namnet kring ett antal personer som är med och influerar, både på kurserna och vid sidan av. Vi är alltid minst ett komplett ledarpar som håller kurserna, plus hjälpdansare vid sidan av.


Jag är en van dansare med fokus på socialdansen. På drygt 22 år har det hunnits med många dansgolv och kurser genom landet. Intresset för att hålla egna kurser växte snabbt och idag har ca. 4600 personer utvecklat sina danssteg på mina kurser. Det är oerhört smickrande!Våra kurser

Vi håller framför allt kurser i fox. Hela vägen från grund- till avancerad nivå, inkl. olika rena teknikkurser.

På grundkurser lär vi ut en enkel och variationsrik fox där tanken är att man snabbt ska känna att det finns utrymme för eget initiativ.

På fortsättnings- och avancerad nivå jobbar vi mycket med övningar, tekniker och finesser för att kunna variera dansen. Figurer och stilar från andra danser används för att du ska kunna bredda din dans. Vi jobbar också med musiken och kroppen för att förstå de små detaljerna som gör stor skillnad.


Stor vikt läggs vid att det vi lär ut på kurserna ska fungera socialt. Det innebär bl a att dansen ska anpassas till dansriktningen på golvet och att figurer ska vara förbara.


Vi håller även buggkurser på högre nivå med fokus på musikanpassning och känsla, och West Coast Swing kurser.

Förutom att själva instruera samarbetar vi även med flertalet andra instruktörer och arrangerar helgevent och annat roligt!